Понад 25 тисяч пар подали заяви про шлюб через “Дію”: у яких областях найбільше

Портал "Дія" продовжує надавати онлайн-послуги для громадян України. Однією з найбільш популярнихстала можливість подати заяву на шлюб. Як повідомляє Міністерство юстиції, вже понад 25 тисяч пар скористалися цією послугою.

Де одружилося найбільше пар

Найбільше заяв на шлюб подали в Києві, а також у Львівській та Одеській областях.

У Міністерстві юстиції зауважують, що процес реєстрації шлюбу через портал "Дія" відбувається повністю онлайн. Молодята мають можливість обрати місце, дату та формат церемонії, а потім пройти реєстрацію у відділі ДРАЦС.

За даними відомства, майже рівна кількість пар обирають повний обряд реєстрації та одруження без урочистостей.

Як саме можна подати заяву на шлюб через портал "Дія"? Спочатку потрібно авторизуватися на порталі, натиснути "Послуги", далі "Сім’я" та "Заява про шлюб". Після цього необхідно заповнити заяву та вибрати деталі церемонії. Після сплати адміністративного збору та підпису електронною підписом, партнер людини, яка подала заяву, отримає посилання на заяву електронною поштою для підписання.

Після подачі заяви у ДРАЦС, її опрацювання відбувається протягом одного робочого дня. Таким чином, користувач може швидко отримати результат розгляду та готуватися до дня церемонії.

Джерело: 5692.com.ua