Обов’язкова фізична ідентифікація: як пенсіонерам пройти перевірку особистості

В Україні подовжили термін фізичної ідентифікації для громадян пенсійного віку, які перебувають за кордоном. Однак пройти процедуру рано чи пізно доведеться всім. У  Мінреінтеграції нагадали, як це можна зробити.
Як пенсіонерам пройти фізичну ідентифікацію.
Пройти підтвердження особи пенсіонерам, які тимчасово перебувають за кордоном, необхідно до кінця поточного року, тобто до 31 грудня.
Громадянам, які знайшли притулок за кордоном, виплата пенсії буде здійснюватися на поточні рахунки, відкриті в українських банках. При цьому таким особам потрібно буде до 31 грудня кожного року проходити фізичну ідентифікацію, – нагадали у відомстві.
Для цього українці можуть скористатися декількома способами:

скористатися сервісом "Дія.Підпис" на порталі електронних послуг Пенсійного фонду та підтвердити особистість там;
пройти консульське підтвердження – для цього особі, яка має пройти ідентифікацію, необхідно  відвідати відповідну консульську установу у країні, де вони проживають. У процесі перевірки уповноважена особа встановить і підтвердить місце проживання пенсіонера;
пройти ідентифікацію за допомогою відеоконференцзв'язку (однак відомство ще не надало інформацію, як це зробити).

Крім того, громадяни, які досягли пенсійного віку вже за кордоном,також можуть оформити українську пенсію. Для цього треба скористатись вебпорталом електронних послуг ПФУ.
Джерело: 5692.com.ua