Окупанти вдарили по Львову, але відступили від Києва: головне на вечір 18 березня

В ході війни Росії проти України сьогодні окупанти завдали ракетного удару по Львову, Краматорську, продовжили обстріли Харкова. Ворожі ракети були збиті над Києвом і Вінницькою областю. В Україні триває евакуація з гарячих точок за узгодженими "зеленими" коридорами.

Детальніше про всі головні новини на вечір 18 березня читайте в матеріалі РБК-Україна.

Ракетний удар по авіаремонтному заводу у Львові

Сьогодні вранці окупанти завдали ракетного удару по околиці Львова. Як повідомив мер міста Андрій Садовий, кілька ракет потрапили в авіаремонтний завод. Будівля була знищена. Однак робота підприємства була завчасно зупинена, жертв в результаті обстрілу немає.

За попередньою інформацією Повітряного командування Повітряних сил "Захід", ворог випустив 6 крилатих ракет з акваторії Чорного моря. Також повідомляється, що метою був львівський аеропорт.

“За попередніми даними, було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно Х-555, з акваторії Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ знищені", – йдеться в повідомленні.

Фото: ракетний удар по авіаремонтному заводу (prolviv com)

Уламки збитої над Києвом ракети впали на житловий будинок

Над Києвом збили ворожу ракету. Її уламки впали на житловий будинок у Подільському районі. В результаті виникла пожежа на 1-3 поверхах.

Як уточнив мер столиці Віталій Кличко, були пошкоджені 6 житлових будинків, дитячий садок і школа. Загинула одна людина, 19 постраждали, в тому числі 4 дітей.

Армію окупантів відкинули від Києва на 70 км

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ повідомили про те, що війська окупантів відкинуті від Києва на правому березі Дніпра на 70 км. За словами заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександра Грузевича, смуга зовнішнього кільця розширена на 70 км, що унеможливлює вогонь по Києву.

"По Лівому березі у нас є невелике просування, але ми його ліквідували. Можна бути спокійними", – додав він.

Обстріли Харкова

В результаті обстрілів Харкова 18 березня був сильно зруйнований корпус ВНЗ на 6 поверхів. Також постраждали житлові будинки по сусідству.

Крім того, ворожа ракета потрапила в будівлю академії держуправління, будівля зруйнована.

"В результаті ракетного удару було зруйновано будівлю Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України", – сказав він.

Знищено передовий пункт окупантів на аеродромі в Чорнобаївці

Українські військові завдали чергового удару і знищили передовий пункт окупантів на аеродромі в Чорнобаївці (Херсонська область). Також загинув командувач цього пункту.

"Хочу повідомити, що аеродром в Чорнобаївці, який росіяни використовують як свій командний пункт і місце збору літаків, знову порадував нас результатом. Збройні Сили України знову завдали удару по аеродрому в Чорнобаївці і знищили передовий пункт 8 загальновійськової армії РФ Південного військового округу", – заявив радник глави ВП Олексій Арестович.

Ракетний удар по Краматорську

Ворог завдав ракетного удару по Краматорську Донецької області. В результаті снаряди потрапили в багатоквартирний будинок і адміністративну будівлю.

Як повідомив глава Донецької ОВА Павло Кириленко, відомо про двох загиблих і шести поранених.

Гуманітарні коридори та евакуація

На 18 березня було погоджено 9 гуманітарних коридорів:

Маріуполь-Мангуш-Токмак-Василівка-Кам'янське-Запоріжжя; Тростянець-Суми-Голубівка-Вільшана-Недригайлів-Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни-Полтава; Велика Писарівка-Охтирка – Хухра – Котельва-Полтава; Краснопілля-Верхня Сироватка – Суми-Голубівка-Вільшана-Недригайлів-Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни-Полтава; Суми-Голубівка-Вільшана-Недригайлів-Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни-Полтава; Лебедин-Штепівка-Недригайлів – Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни-Полтава; Конотоп-Шевченкове-Хмелів-Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни-Полтава.

Також планувалася відправка гуманітарних вантажів в Балаклію та Ізюм Харківської області. Однак увечері глава Харківської ОВА Олег Синьогубов повідомив про те, що окупанти не пропустили колону в Ізюм. Довелося створювати логістичні центри в довколишніх населених пунктах і доставляти допомогу через волонтерів.

Втрати Росії у війні проти України на 18 березня

Станом на ранок 18 березня втрати Росії у війні проти України налічують вже 14200 особового складу. Ці дані постійно уточнюються, їх підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Оперативна інформація Генштабу на 18:00

Генеральний штаб України у своєму вечірньому зведенні станом на 18:00 повідомляє про те, що військове керівництво РФ планує перекинути в Україну деякі підрозділи зі складу 102-ї російської військової бази, розташованої у Вірменії.

Також підтверджуються факти відмови російських військових від участі у війні Росії проти України. За інформацією Генштабу, особовий склад противника деморалізований, також почастішали випадки суїцидів і самоскалічень.

Крім того, за невиконання бойового завдання в Гостомелі планується усунення від виконання обов'язків командира 45-ї окремої бригади РФ полковника Вадима Панькова.

“У місті Джанкой, на тимчасово окупованій території АР Крим, призупинено навчання в місцевих загальноосвітніх навчальних закладах з їх подальшим використанням для розміщення військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, які прибувають в місто. У Чернігівській області російські окупанти залякують місцевих жителів з метою придушення опору цивільного населення", йдеться в повідомленні.

Читайте також:

інтерв'ю РБК-Україна з головою Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм матеріал РБК-Україна про те, хто відмовився від російської нафти і що буде з цінами на бензин в Україні

Раніше РБК-Україна писала про шлях України до ЄС, підготовку мирної угоди з РФ та інші заяви на 23-й день війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.