Паспорти в додатку “Дія”: чи можна з додатком перетинати кордон

Під час воєнного стану громадяни України можуть виїжджати за кордон як за закордонним, так і за внутрішнім паспортом. Однак прикордонники приймуть документи в додатку "Дія" лише в одному випадку.
За яких умов можна перетнути кордон з документами в додатку "Дія", з посиланням на документи Державної прикордонної служби України.
ДПСУ розповідає про документи, які можна використовувати при виїзді з України в умовах воєнного стану:

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
Внутрішній паспорт громадянина України – можливий для осіб (жінок, дітей, інвалідів), які виїжджають з районів бойових дій. Це угоди, підписані в минулому з сусідніми країнами;
На основі старого паспорта (не біометричного) з простроченим терміном дії;
Паспорти громадян України для виїзду за кордон з продовженим терміном дії;
У додатку "Дія" Міністерства цифрової трансформації, який містить електронні документи, включаючи паспорти, зазначено, що цифрові паспорти можуть використовуватися в Україні на тих самих підставах, що й внутрішні паспорти. Картка має таку ж юридичну силу, як і посвідчення особи в країні.

"Наразі виїхати за кордон з електронним паспортом неможливо. Для цього вона має бути визнана за кордоном. Наша команда працює над тим, щоб це сталося найближчим часом", – йдеться у повідомленні онлайн-сервісу.

Водночас, на сайті Державної прикордонної служби можна знайти відповідь на питання, чи можна повернутися в Україну з паспортом або свідоцтвом про народження, завантаженим у мобільний додаток "Дія".

"Якщо громадянин України прибуває в український пункт пропуску без паспорта та свідоцтва про народження, його в'їзд на територію України здійснюється персонально за індивідуальним рішенням, прийнятим на підставі ретельної процедури контролю та ідентифікації".
Джерело: 5692.com.ua