Погода в серпні здивує: на українців чекають спека вдень і заморозки вночі

Похолодання в Україні не триватиме довго. Укргідрометцентр повідомлять, що хоча дощі триватимуть, у серпні в країну повернеться спека. Загалом середня температура буде комфортною, але спостерігатимуться незвичайні перепади.
Так, синоптики обіцяють, що в деяких регіонах України абсолютні максимуми температур досягнуть позначки 35.7-39.8°. Якщо говорити про частину центральних, а також про східні та південні області, то там денна температура може досягати позначки 42 градуси.
Трохи прохолодніше буде вдень у гірських районах країни – 30-36 градусів вище нуля, у високогірній частині Карпат триматиметься температура 27-2 градусів.
А ось жителів північних, частини східних Запорізької та Волинської областей чекає сюрприз – серпневі ночі можуть принести похолодання до 0-2° нижче нуля.
Уже наприкінці серпня на всій території України за винятком південних і центральних областей можуть спостерігатися нічні заморозки. Синоптики вважають, що норму опадів у серпні перевищено не буде і становитиме 31-73 міліметри.
Серпень – народні прикмети
Наші предки вважали, що якщо в останньому місяці літа погода особливо не змінюється, то зима буде довгою і холодною, а якщо в серпні часто гримить грім – осінь буде дуже теплою. Якщо серпень буде сухим і спекотним, то попереду морозна зима, а снігу буде мало.
Джерело: 5692.com.ua