Прання може зіпсувати речі: чому це може статися і як цього уникнути

Без пральної машинки сьогодні вже складно уявити процес прання. Усі господині знають, що існують різні режими прання і в яких випадках їх потрібно використовувати.
Також їм відомо, що речі, випрані в неправильному режимі, можуть бути зіпсовані. Тим часом під час прання важливий не тільки режим. Є, як мінімум, 7 причин, які також можуть призвести до того, що речі після прання стануть непридатними для носіння.
Дрібні предмети
Перед тим, як відправити речі в барабан, потрібно обов'язково перевірити всі кишені. Монети, серветки, ручки, ключі, навушники можуть пошкодити речі в процесі прання.
Вивчати етикетку обов'язково
Не варто ігнорувати етикетку – на ній зазвичай вказана важлива інформація – необхідна температура води, режим, можливість віджиму та інші.
Рукава і штанини
Перед пранням обов'язково потрібно перевірити, щоб штанини і рукави не були заправлені всередину. У такому стані речі перуться гірше, забруднення можуть зберегтися навіть незважаючи на правильно обраний режим.
Блискавки та ґудзики
Ґудзики та блискавки на речах перед пранням необхідно застібати. У застебнутому вигляді речі перуться акуратно, ґудзики та блискавки не зможуть пошкодити інші предмети одягу.
Джинсові речі
Джинсові речі відрізняються високою міцністю, але прати їх потрібно правильно – у вивернутому навиворіт вигляді. Так вони не вицвітають, і служать набагато довше.
Сортування
Перед пранням речі обов'язково сортувати. Рушники та постільну білизну не можна прати разом з іншими речами. Різні тканини в одному циклі відреагують на прання по-різному. Крім того, дрібні предмети одягу можуть застрявати і загортатися у великих предметах – простирадлах, підковдрах, наволочках.
Оптимальне завантаження
Перевантаження барабана може призвести не тільки до неякісного прання, а й до поломки пральної машини. Фахівці рекомендують заповнювати барабан на три чверті.
Джерело: 5692.com.ua