Сурогат на заправках України: які АЗС зловживають якістю пального

В Україні триває боротьба з продажем сурогатного палива, але випадки реалізації підробленого палива, як і раніше, трапляються часто. Експерти розповідають, що особливо поширена така практика в невеликих містах.
Інститутом споживчих експертиз було оприлюднено інформацію, згідно з якою мережі ANP і AVIAS було названо винуватцями поширення сурогатного палива.
Зазначається, що загалом по країні рівень продажів фальсифікованого пального знижується. Однак і виявлення недобросовісних мереж, що займаються агресивними продажами, також не стало для фахівців несподіванкою.
Також у дослідженні наголошується, що деякі мережі АЗС, які працюють у нашій країні, займалися продажем пального, що не відповідає стандартам ДСТУ.
Так, у бензині KRAFT було виявлено перевищення допустимої норми вмісту сірки в 35 разів, а в бензині DNIPRO OIL GROUP – у 70 разів. Рівень сірки сильно підвищений, також перевищує допустимий рівень вміст токсичного бензолу.
Експерти рекомендують автомобілістам, які живуть у невеликих містах, їздити трохи далі на перевірені автозаправні станції, щоб уникнути потенційних проблем із контрафактним пальним.
Джерело: 5692.com.ua