П’ять старовинних предметів, які можна продати колекціонерам за десятки тисяч гривень

Навіть старі речі, які здаються нам непотребом, можуть бути затребувані колекціонерами. Деякі з них коштують десятки тисяч доларів. Тож перш ніж викидати речі з дому, переконайтеся, що вони більше не мають жодної цінності.
Про те, які старі речі можна вигідно продати, ви можете дізнатися з наступної статті.
Радянські килими
Ви будете здивовані, дізнавшись, що старі радянські килими, які колись були на стінах і підлозі в кожному будинку, коштують дуже дорого: килими, виготовлені в 1980-х роках, починаються від 100 доларів США.
Однак килими, виготовлені до 1970 року, можуть коштувати понад 1000 доларів США. Деякі колекціонери платять навіть 20 000 доларів США.
Годинники
Напевно, кожен успадкував старий годинник від бабусі чи дідуся. Подивіться на Tag Heuer, Cartier або навіть Rolex. Крім того, високо цінуються моделі, відзначені нагородами, або унікальні моделі.
Зазвичай, годинник 1970 року випуску з оригінальним ремінцем може коштувати близько 2 000 євро.
Настінні та настільні годинники також вітаються. Великим попитом користуються моделі з гравіюванням по дереву. Навіть якщо вони вийдуть з ладу, їх можна доставити в майстерню і придбати як запчастини. Втім, якщо модель у хорошому стані, ви можете отримати її за копійки.
Моделі автомобілів
У радянські часи колекціонування моделей автомобілів було популярним хобі серед хлопчиків. Сьогодні навіть моделі 1960-1970-х років можуть коштувати дорого.
Наприклад, Chevrolet Camaro 1968 року продається за $100 000. Звичайно, не все так дорого, але ви все одно отримаєте щось за свої гроші.
Автомобіль у коробці або принаймні модель у хорошому стані, без подряпин і потертостей, можна продати всього за 100 доларів США.
Інструменти іноземних брендів
Що можна знайти на горищі, що може поліпшити фінансове становище, так це побутову техніку європейських або американських брендів. Наприклад, бляшанка Stanley коштує 2 000 євро.
Плакати та оголошення
Колись кожен підліток збирав афіші та оголошення про улюблені музичні гурти та фільми. Деякі з них були продані за хорошу ціну. Наприклад, рекламний постер фільму "Син Франкенштейна" коштував від 50 000 до 100 000 євро.
Читайте також: Українцям доведеться платити за кожен "зайвий" квадратний метр житла: правила на 2023 рік і хто звільнений від податків
Джерело: 5692.com.ua