Різдво в музеї

Музей історії міста Кам’янське сьомого січня радо приймав гостей – вже традиційно тут провели Різдвяний вечір, що став справжньою духовної прикрасою для українців міста.

Секретар Кам’янської міської ради Олександр Залевський привітав гостей з  величним християнським святом і побажав берегти українські традиції, добра та добробуту усім присутнім.

Художня виставка «Різдво Христове–2020», на якій було представлено близько 70 живописних та графічних робіт, а також творів декоративно-ужиткового мистецтва була епіцентром святкового дійства в музеї. Крім місцевих художників в цій виставці взяли участь автори з Дніпра та Петриківки. Наталка Рибак, заслужений майстер народної творчості, упродовж всього різдвяного дійства відкривала кам’янчанам секрети петриківського розпису, проводячи майстер класи в імпровізованій творчій майстерні.

В цей вечір лунали традиційні українські колядки у виконанні колядницького гурту етнографічного музею «Джерело» школи №19 (керівник – Ганна Щербина), зразкового ансамблю бандуристів «Лелеки» з Миколаївського будинку культури (керівник – Анна Шахова), вихованки музичного коледжу Поліни Пітько. Святковий концерт органічно доповнив різдвяний вертеп, що продемонстрували вихованці недільної школи парафії Преображення Господнього Української греко-католицької церкви (настоятель – отець Ігор Пагулич).

Хор «Кантікум Новум» на мажорній ноті закінчив святкову різдвяну програму, що створив Музей історії міста. Веселі посмішки дітей і дорослих, енергетика добра і величі Різдва підтвердили, що святкове дійство вдалося і сподобалося усім відвідувачам.