Що робити, якщо загублено водійське посвідчення: покрокова інструкція

На сторінці Міністерства внутрішніх справ регулярно з'являється інформація про всі нововведення, які впроваджуються в систему. На сайті МВС також можна ознайомитися з інструкціями про те, що необхідно робити в разі виникнення проблем з тими чи іншими документами. Водіям може бути корисна інформація про те, що робити, якщо загублено водійське посвідчення.
Відновити водійське посвідчення можна двома способами – онлайн і безпосередньо в Сервісному центрі МВС.
Сервісний центр
Для відновлення посвідчення необхідно прийти в Сервісний центр і зареєструватися в електронній черзі. Зробити це можна онлайн, або скориставшись терміналом, який знаходиться в будівлі центру.
Потім потрібно звернутися до адміністратора і надати йому паспорт громадянина України (з відміткою про місце реєстрації) та ідентифікаційний код. Бланк і послугу потрібно буде оплатити – приблизна вартість цієї послуги – 311 гривень.
Онлайн
Замовити послугу відновлення можна за допомогою програми "Дія" або скориставшись Електронним кабінетом водія. Необхідно авторизуватися, заповнити всі пункти, оплатити і вибрати оптимальний варіант способу доставки. Отримати нове посвідчення можна як поштою, так і в Сервісному центрі МВС.
Джерело: 5692.com.ua