Ситуація з працевляштуванням в Україні поступово покращується: роботу мають 75% українців

Соціологічною групою "Рейтинг" було проведено нове опитування. Під час опитування з'ясувалося, що на сьогодні лише 44% українців усе ще працюють там само, де працювали до війни. Ще 15% відповіли, що знайшли нову роботу. 14% працюють віддалено або частково.
Згідно з результатами опитування, 25 % українців зараз не працюють. Цей показник залишається високим, але при цьому все ж знижується. Результати минулого опитування, яке проводилося в червні 2023 року, показували, що ще три місяці тому не працевлаштовані були 30% українців.
Також цифри показують, що серед внутрішньо переміщених осіб стало більше тих, хто працевлаштувався та закріпився на новому робочому місці. На початку 2023 року не мали роботи 50% переселенців, нещодавно проведене опитування показало, що зараз їх 40%.
Опитування проводилося по всій території нашої країни, за винятком тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей. Також опитування не проводилося на територіях, де наразі відсутній мобільний зв'язок. Загалом було опитано 1000 респондентів, помилка репрезентативності може становити не більше 3,1%.
Безробіття в Україні
Дані про безробіття в Україні було опубліковано Нацбанком. У 2022 році рівень безробіття становив трохи більше ніж 21%, що означає, що не працевлаштовано було 2,1 мільйона осіб. Згідно з прогнозами, наступного, 2024 року безробіття становитиме 16,9%.
Джерело: 5692.com.ua