Сліди маркера можна легко видалити: виявилося, що зробити це можна без зусиль і спеціальних засобів

Багато хто стикався з тим, що маркери, за допомогою яких можна створювати чудові малюнки, залишають стійкі сліди не тільки на папері, а й на шкірі, одязі, меблях. І тоді з'ясовується, що видалити сліди маркера – це проблема. Вони не змиваються зі шкіри за допомогою звичайного мила, погано відпираються і місяцями не змиваються з меблів.
Але видалити такі забруднення нескладно – потрібно просто використовувати для цього правильні засоби і метод.
Видалення слідів маркера зі шкіри
Гель для душу і звичайне мило – не найкращі помічники, якщо потрібно видалити зі шкіри плями від маркера. Зате їх легко можна видалити за допомогою антисептика для рук. Його потрібно нанести на плями, почекати 10-15 секунд і змити водою. Ефективно такі забруднення видаляє і засіб для зняття макіяжу.
Якщо ж сліди маркера потрібно видалити з виробу зі шкіри – куртки, дивана, крісла – перед використанням цих засобів потрібно спробувати нанести краплю на непомітну ділянку, щоб переконатися, що рідина не зашкодить зовнішньому вигляду виробу.
Видалення плям від маркера з одягу
Для видалення слідів маркера з одягу знадобляться тільки ватяні диски (або шматочок тканини), і антисептик чи інша спиртовмісна рідина. Змочивши диск в антисептику, потрібно ретельно потерти пляму, за необхідності можна зробити це кілька разів. Коли пляма буде повністю видалена, річ потрібно випрати вручну або в пральній машині.
Як прибрати сліди маркера з меблів
З крісел і диванів із тканинною оббивкою сліди маркера можна видалити тим самим способом, що і з одягу – за допомогою антисептика і ватного диска. Після того як пляма зникне, місце, де був забруднення потрібно протерти чистою вологою серветкою.
Джерело: 5692.com.ua