Співробітників ТЦК каратимуть за порушення прав людини: у Раді повідомили деталі

В Україні не залишають без уваги випадки, коли працівники ТЦК та СП, здійснюючи мобілізаційні заходи, порушують права людини. Подібні інциденти розслідують правоохоронні органи, представників територіальних центрів притягують до відповідальності.

Про це заявив народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі Київ24.

Веніславський зазначив, що намагання продемонструвати ефективність своєї роботи як працівника ТЦК накладає психологічний відбиток. Проте в жодному разі неприпустимо порушувати права людини, право на недоторканість приватного життя, право на власність (відповідно до норм закону про введення правого режиму воєнного стану).

Будь-які заходи мають здійснюватися з дотриманням поваги до людської гідності, тому що право на людську гідність – це те, що взагалі не може бути обмежено навіть в умовах воєнного стану, – наголошує народний депутат.

Випадки порушення прав людини представниками ТЦК не лише набувають суспільного розголосу – їх реєструють і розслідують правоохоронні органи.

У разі, якщо в діях працівників ТЦК виявлять ознаки кримінального чи адміністративного правопорушення, покарання буде відповідним.

Дуже багато представників ТЦК та СП після таких скандальних випадків порушення прав людини просто перестають бути представниками ТЦК та СП і відправляються в бойові підрозділи, – сказав Веніславський.

Джерело: 5692.com.ua