Супер корисний напій чи данина моді: думка дієтологів про воду з лимоном

За останні кілька років набрала обертів мода на здорове харчування, невід'ємною частиною якого є правильний питний режим. Тисячі людей включають до нього воду з лимоном, яку п'ють вранці, а іноді й протягом усього дня.
Чи так корисна вода з лимоном, і чи може вона бути шкідливою для організму – відповідь на це питання потрібно знати тим, хто вже вживає цей напій, або тільки збирається включити його в раціон.
Про користь води з лимоном
Часто можна почути, що воду з лимоном вранці п'ють для "запуску" обміну речовин. Дієтологи вважають, що лимонна вода дійсно має таку властивість, і її вживання вранці до їди покращує метаболізм.
Крім того, лимонна вода – чудова альтернатива напоям, що містять цукор. Вона містить вітамін С. Якщо пити воду з лимоном, то їжа, що містить багато заліза, засвоюватиметься набагато краще. Вживання лимонної води також знижує ризик появи каменів у нирках.
Негативний вплив води з лимоном на організм
Дієтологи рекомендують з обережністю вживати воду з лимоном людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Лимонна вода може провокувати напади печії та спазми шлунка.
Лимонна вода також може завдавати шкоди зубній емалі, поступово пошкоджуючи захисний шар зубів. Потрібно зазначити, що негативний ефект може проявлятися лише в разі регулярного довгострокового вживання води з лимоном.
Як пити лимонну воду правильно
Дієтологи вважають, що оптимальним співвідношенням під час приготування цього напою є 60 мл лимонного соку на один літр води. При цьому пити таку воду бажано теплою. Експерти рекомендують тим, у кого після вживання лимонної води спостерігаються будь-які неприємні симптоми, замінити її іншим, менш агресивним напоєм.
Джерело: 5692.com.ua