Свято у відділку поліції чи виховна бесіда: що чекає на порушників комендантської години в Новорічну ніч

У жодній з областей України в Новорічну ніч не буде скасовано комендантську годину, а тому ніяких вуличних нічних святкувань у країні не передбачається.
Громадяни, які ж вирішать порушити заборону, будуть нести відповідальність. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.
Що чекає на правопорушників у Новорічну ніч?

Комендантську годину встановлюють військові адміністрації. Ці обмеження наразі не скасовувалися. Взагалі, у кожному регіоні встановлено період комендантської години залежно від оперативної обстановки. У країні – воєнний стан, який передбачає низку обмежень. Люди мають це розуміти. Про які святкування у публічних місцях в комендантську годину в принципі може йти мова?, — зазначив Ігор Клименко.

У Національній поліції зазначили, що правоохоронні органи працюватимуть за звичною процедурою. Людину, що порушує комендантську годину може зупинити патруль і якщо в неї не буде при собі документів або людина видасться правоохоронцям підозрілою, то поліція може затримати таку особу у відділок

Якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами і вирішили прогулятися у комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести у підрозділі поліції, — зауважив голова Національної поліції.

Читайте також: Українці зможуть отримати від 7 до 23 тисяч гривень: кому з громадян передбачена нова фінансова допомога
Синоптики приголомшили прогнозом погоди на січень: чого чекати від першого місяца 2023 року
Що робити, якщо не приходить платіжка за газ: покрокова інструкція
Джерело: 5692.com.ua