Тепер можна перевірити будь-яку компанію на предмет корупційної діяльності: доступ до реєстру НАЗК відкрито

Міністерство цифрової інформації України зробило відкритим реєстр Національного агентства з протидії корупції. Відтепер будь-хто може зайти в антикорупційний реєстр і перевірити окремого підприємця або компанію на предмет корупційної діяльності.
Дізнатися, чи не були особи або компанії причетні до корупційних дій, можна через Єдиний державний портал відкритих даних – про це повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової інформації Михайло Федоров.
Федоров також розповів, що відкриття реєстру дає можливість представникам українського бізнесу перевірити своїх потенційних партнерів, і, в разі виявлення інформації про корупційну діяльність, уберегтися від небезпечної співпраці.
Дані з реєстру НАЗК можуть стати в пригоді і журналістам, які займаються розслідуванням корупційних схем.
На Єдиному державному порталі відкритих даних уже опубліковано інструкцію з отримання інформації. Інструкція доволі складна – для того щоб перевірити інформацію, потрібно авторизуватися, а потім вивантажити базу даних через програмний інтерфейс (API).
Водночас українці можуть скористатися пошуком на окремій сторінці і досить швидко перевірити, чи є компанія, яка їх цікавить, у реєстрі.
Джерело: 5692.com.ua