TikTok хоче замінити Telegram і Viber: може стати вашим новим додатком для обміну повідомленнями

Згідно з повідомленням The Verge, яке цитує Axios, Tikto, прагне перетворитися на платформу для обміну повідомленнями. Наразі Tiktok пропонує користувачам можливість спілкуватися, однак, схоже, що компанія, яка належить ByteDance, має намір зробити свою систему обміну повідомленнями набагато потужнішою. Як повідомляється, ByteDance набирає співробітників на безліч посад у команду під назвою "TikTok Social".
Список вакансій не дуже чіткий, але, здається, він дає зрозуміти амбіції TikTok.

Ми – команда з обміну повідомленнями в TikTok, – йдеться в оголошенні про вакансію провідного інженера, – Місія нашої команди полягає в тому, щоб сприяти значущим зв'язкам між користувачами через систему обміну повідомленнями TikTok, яка все ще перебуває в зародковому стані, – додається в оголошенні.

В іншому оголошенні про вакансію бекенд-технічного керівника йдеться про те, що ця роль включатиме співпрацю з командами з різних країн і регіонів "для створення особливого соціального рішення TikTok, такого як обмін повідомленнями".
В оголошенні про вакансію інженера-програміста додається, що соціальна команда контролює "профіль користувача, історію, вхідні, повідомлення, підписки, вподобання, коментарі, теги тощо".
Також є вакансія менеджера по продукту для соціальної команди TikTok. Тут сказано, що ця роль вимагає "пристрасті та цікавості до соціального напрямку, щоб створити великий вплив".
Однак, поки що не зрозуміло, яким шляхом TikTok планує розвивати свій додаток для обміну повідомленнями. Він хоче стати вашим основним додатком для обміну повідомленнями, як WhatsApp, або ж націлений на молодь, конкуруючи з Snapchat.
Останнім часом Tiktok намагається бути "додатком для всього". Нещодавно компанія представила функцію покупок. Додаток зробив його обов'язковим для творців контенту на платформі. Також повідомляється, що компанія працює над додатком для потокової передачі музики.
Джерело: 5692.com.ua