Турбота про інвалідів – справа суспільна

Наприкінці минулого тижня міська рада ухвалила рішення, що затверджує програму надання жилих приміщень родинам, де виховуються діти з інвалідністю, або є особи з інвалідністю від дитинства та потребують поліпшення житлових умов. Термін дії програми від 2020 до 2029 року.

Основною метою програми є реалізація політики в частині розв’язання житлової проблеми родин та створення сприятливих умов для життя і розвитку дітей. Програма передбачає підтримку родин, які виховують дітей з інвалідністю, або є особи з інвалідністю від дитинства і потребують поліпшення житлових умов шляхом придбання житла.

Реалізації програми буде здійснюватися шляхом забезпечення проведення комплексного моніторингу визначеної категорії родин, забезпечення підбору, придбання та надання для них квартир. Предметом закупівлі може бути житло у новозбудованих житлових будинках, введених в експлуатацію в Кам’янському, або придбаних на вторинному ринку житла міста.

Реалізація програми планується у три етапи:

  • І етап (2020-2021 роки) – родини, де батьки – особи з інвалідністю виховують дітей з інвалідністю та є особи з інвалідністю з дитинства;
  • ІІ етап (2022-2025 роки) – родини, де виховують дітей з інвалідністю;
  • ІІІ етап (2025-2029 роки) – родини, де є особи з інвалідністю від дитинства.

Для придбання житла за І етапом у 2020-2021 роках та здійснення правочинів й оплати державного мита необхідні кошти у сумі 1721,0 тис. грн.

Фінансування Програми здійснюватиметься в межах коштів, затверджених у бюджеті м. Кам’янського на зазначені цілі на відповідний рік.