У 2023 році Україна знову перейде на зимовий час: коли і куди переводити стрілки

В Україні переведення годинників відбувається двічі на рік – навесні на літній час та восени на зимовий. Хоча 2021 цю традицію хотіли скасувати, тоді рішення не було прийнято у Верховній Раді остаточно, тому цієї осені ми знову будемо переводити годинники.
Дата переходу на зимовий час 2023 року
Як це було заведено, перехід на зимовий час проводиться в останню неділю жовтня. Цьогоріч це припадає на 29 жовтня.
У цю дату стрілки годинника переводяться на одну годину назад о четвертій годині ранку. На багатьох електронних гаджетах час переводиться автоматично.
Коли і навіщо почали переводити годинники на зимовий час
Вперше переведення годинників запропонували 1784 року з метою економії свічок. Відповідне рішення ухвалив посол США в Франції Бенджамін Франклін. Ініціатором переходу на літній час був уроженець Англії Вільям Віллетт.
В Україні заведено переводити час від 1981 року. Головною метою цього є дати людям мати змогу працювати довше та зекономити на використанні штучного освітлення.
У світі майже 80 країн використовують цей метод. Однак все частіше у Європі пропонують скасувати переведення.
Як підготувати організм до зміни часу
Вважається, що осіннє переведення годинників наш організм сприймає легше, адже надається можливість довше поспати. Але все одно потрібно адаптуватися під новий час. Щоб адаптація пройшла легше, варто дослухатись таких порад:

більше часу проводити на свіжому повітрі та достатньо відпочивати;
стежити за правильним харчуванням;
мінімізувати ризики стресів;
нормалізувати сон за тиждень до переведення годинників.
Джерело: 5692.com.ua