У Мінреінтеграції нагадали, про що не можна говорити з військовими

В умовах бойових дій кожне слово та розмова з військовослужбовцями, які перебувають на передовій лінії, може мати велике значення. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило список тем, які не варто обговорювати з воїнами, а також надало рекомендації щодо того, як вести розмову, щоб підтримати та не завдати зайвого стресу військовослужбовцям.
Про що не можна говорити
1. Конфіденційна інформація. Найважливіше правило – не запитуйте військового про точне місце розташування його підрозділу, чисельність військових, а також деталі й характер виконуваних завдань. Ця інформація може бути конфіденційною, і її поширення може створити серйозну загрозу безпеці.
2. Домашні проблеми. Важливо уникати обговорення домашніх проблем, вирішення яких може залежати від участі військового. Він може відчути безпорадність і неспокій, оскільки не здатний допомогти вирішити ці питання в даний момент.
3. Особисті стосунки. Не піднімайте тему особистих стосунків, які можуть бути складними чи надто конфіденційними для обговорення на відстані. Важливо підтримувати військових позитивними розмовами та допомагати їм забути про стрес.
У Мінреінтеграції також наголосили, що розмовляючи з військовими, можна обговорювати їхнє приблизне розташування, щоденні справи, підтримувати позитивну атмосферу і ділитися позитивною інформацією.
Загалом, спілкування з воїнами на фронті потребує особливої обережності і чутливості. 
Джерело: 5692.com.ua