У якому віці купувати дитині перший телефон: Комаровський дав поради батькам

Сучасний світ важко уявити без мобільних телефонів, і багато дітей починають користуватися гаджетами змалку. Проте, намагаючись потішити малюка і купуючи смартфон у досить ранньому віці, не всі батьки задумуються, чи не нашкодить це загальному розвитку дитини.
Педіатр Євген Комаровський пояснив на своєму YouTube-каналі, коли варто купувати дитині перший телефон, щоб мінімізувати шкідливий вплив.
Думка світової медицини
Комаровський зазначив, що асоціації педіатрів та психологів США, Канади та Австралії наголошують, що перший особистий телефон дитина має отримати у віці 10-14 років. Оптимальним вважається вік 13 років, і саме з цього віку дозволяють реєстрацію більшість соціальних мереж.
Наявність телефону в дитини такого віку важлива, адже це сьогодні є єдиним способом швидкої комунікації насамперед із батьками. Крім того, потрібно, щоб дитина почувалася як усі, що важливо для правильної соціалізації та місця в соціумі.
У деяких випадках, коли батьки дитини розлучені або перебувають у різних містах, для дитини телефон є способом для комунікації з батьком чи матір'ю, а спілкування це вкрай необхідне.
Водночас, стверджує Комаровський, потрібно усвідомлювати, що смартфон не здатен замінити виховання та повноцінне спілкування з батьками. Для того, щоб дитина розвивалась правильно, важливо, щоб вона пізнавала світ не лише в межах гаджета.
Крім того, не варто забувати про правила безпеки в мережі. Ухваливши рішення придбати дитині телефон, слід зареєструватися в соцмережах, якими буде користуватись дитина, встановити батьківський контроль, щоб відслідковувати, який контент споживає дитина.
Обов'язково потрібно обговорити з дитиною умови використання гаджету. Насамперед слід визначитись із кількістю дозволеного часу на день та застосунками, які використовуватиме дитина.
Головне, пам'ятати, що найважливіше значення у вихованні дитини має спілкування. Тому саме про це мають подбати батьки, готуючи дитину до дорослого життя.
Джерело: 5692.com.ua