У ТЦК розповіли, чи є можливість посилити мобілізацію: кому і де вручатимуть повістки

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до нього з проханням звернулися військові. Вони просять зробити мобілізацію масштабнішою.
Журналісти ТСН звернулися по коментарі до представників Територіальних центрів комплектування та до військового експерта Владислава Селезньова.
Владислав Селезньов, який раніше працював у прес-службі українського Генерального штабу, розповів, що наразі мобілізаційний потенціал нашої країни дає змогу проводити мобілізаційні заходи без внесення змін до законодавства.
Селезньов зазначив, що мова про мобілізацію, наприклад, багатодітних батьків, сьогодні не йде. Проблема, на думку експерта, полягає в тому, що мобілізацією має займатися держава, але по суті її виконують Збройні сили України.

"Є запит на соціальну справедливість. Хтось брав участь під час перших хвиль мобілізації 2014-2016 років, потім повернувся до війська під час повномасштабної навали ворога, хтось ігнорував виклики до ТЦК і тоді, і зараз", вважає Владислав Селезньов.

В одному з ТЦК журналістам розповіли, що вважають, що всі напрямки, де може проводитися мобілізація, було посилено одразу після початку війни.
Єдиним напрямком, де, на думку військових комісарів, є можливість посилення – це оповіщення військовозобов'язаних на робочих місцях, на підприємствах.
Джерело: 5692.com.ua