У ВР пропонують надати право вручати повістки комунальникам

В парламенті зареєстровали законопроєкт під номером 9566, який вносить пропозиції щодо перегляду підходу до мобілізації громадян України. У викладній записці до документа зазначається, що ефективний захист Батьківщини можливий лише за залучення мотивованих осіб, які готові боротися фізично та морально проти окупаційних сил рф.
Які зміни пропонують внести
Законопроєкт також вносить пропозицію щодо надання комунальним службам та власникам будинків права розподіляти повістки про призов. Так, до статті 38 "Про військовий обов'язок та військову службу" пропонують додати новий пункт:

Житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків відповідно до розпоряджень районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та рішень виконавчих органів сільських, селищних та міських рад своєчасно подають необхідні відомості до зазначених органів про призовників і військовозобов’язаних, сповіщають їх про виклик до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки шляхом вручення повісток та сприяють прибуттю за викликом.

Наразі законопроєкт перебуває на розгляді в відповідному комітеті та у найближчому майбутеьому має бути ухвалений або скасований народними обранцями.
Джерело: 5692.com.ua