Як вибрати стиглу і солодку диню: секрети визначення найсмачнішого плоду

Друга половина серпня – пік сезону дині. Це не тільки дуже смачний, а й корисний плід, який допомагає знизити тиск, зміцнити кістки, налагодити травлення, запобігти багатьом захворюванням.
Серед великого асортименту вибрати найкращу та найсолодшу диню буває нелегко. Але є кілька секретів, які допоможуть купити дійсно стиглу і солодку, як мед, диню.
Шкірка
Насамперед слід оглянути шкірку плода з усіх боків, щоб впевнитись, що на ній відсутні тріщини та порізи. Через пошкоджену шкірку всередину можуть потрапляти небезпечні бактерії, тому вживання такої дині загрожує інфекційним захворюванням.
Ідеально стигла диня має бути рівномірного жовтого кольору, без плям. Наявність зелених ділянок свідчить про недостиглість, а коричневих – про перестиглість.
Пружність
Візьміть диню в руки та злегка натисніть на неї – якщо плід стиглий, він буде м'якуватим та злегка пружинистим. При стукоті спіла диня видає глухий звук. Якщо плід твердий, то він ще недостатньо достиг, а якщо надто м'який – переспілий.
Хвостик
У дині, яка вже готова до споживання, хвостик буде повністю сухим, а не зеленим.
Аромат
Спіла та солодка диня має насичений медовий аромат, який відчувається навіть без розрізання і на відстані. Якщо запах не відчувається або він дуже слабкий, ймовірно, диня ще зелена. Натомість дуже солодкий запах може свідчити про переспілість.
Вага
З двох візуально однакових за розміром динь, які за всіма попередніми критеріями є найбільш відповідними, варто обрати ту, яка важить більше. Вона буде солодшою.
Місце покупки
Не варто покупати дині, якщо вони продаються вздовж дороги. Цей плід швидко вбирає в себе забруднення з повітря та неприємні запахи.
Джерело: 5692.com.ua