Українці зможуть отримати від 7 до 23 тисяч гривень: кому з громадян передбачена нова фінансова допомога

Повномасштабна війна вплинула ледве не на кожного українця. Багато з громадян нашої країни залишилися без роботи й доходу. Проте держава та міжнародні організації пропонують людям, що опинилися в скрутному становищі, фінансову допомогу.
Останнє таке рішення було прийнято ЮНІСЕФ. Ця установа виділить 102 мільйони на підтримку 123 тисяч багатодітних сімей в Україні.
Також нові соціальні виплати зможуть отримати прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу. Про таке рішення столичної влади розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Розмір матеріальної допомоги становить від 7000 до 23 000 грн і залежить від кількості дітей, які виховуються прийомними батьками та батьками-вихователями. Це традиційні виплати, які робить місто для підтримки та популяризації сімейних форм виховання, адже діти мають виховуватись у сім’ях. Вказану допомогу також отримають і внутрішньо переміщені особи, які відповідають критеріям і складаються на обліку та фактично проживають у Києві, — зазначила чиновниця.

Хто зможе отримати виплати?
За новою постановою влади, фінансова допомога буде виплачуватись таким категоріям:

7 000 грн — прийомним батькам, які виховують дітей-сиріт (1 або 2 дитини) або дітей, які позбавлені батьківського піклування;
18 000 грн — батькам-вихователям, прийомним батькам, які виховують від 3 до 6 дітей-сиріт або дітей, які позбавлені батьківського піклування;
23 000 грн — батькам-вихователям, які виховують 7 і більше дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Таку фінансову допомогу перелічені категорії населення зможуть отримати на рахунок «Муніципальної карти «Картка киянина», а допомогу від ЮНІСЕФ на карту будь-якого банку України.
Читайте також: Нумерологічний прогноз на 2023 рік: які щасливі числа та дні для кожного знака
Зарплати, субсидії та пенсії: усі зміни з 1 січня 2023 року
В "Укрзалізниці" розповіли чи буде подорожчання квитків на потяги
Джерело: 5692.com.ua