Ідеальний тандем їжі й алкоголю: чим найкраще закусувати міцні напої

Рідко коли святкові застілля обходяться без алкогольних напоїв. Проте зловживання спиртними може стати причиною не надто приємного ранку після свята. Аби цього не допустити, варто ретельно підбирати продукти, які ви збираєтесь вживати разом із алкоголем. Адже деякі з них здатні зменшити вплив спирту на організм, а то й взагалі нейтралізувати його.
Закуска до горілки
Аби організм легше переніс такий міцний напій, фахівці рекомендують обирати як закуску продукти, які багаті тваринними білками: різноманітні м'ясні страви, нарізки, сало, холодець, риба тощо. І ні в якому разі не пити горілку на голодний шлунок,якщо ви, звісно не хочете "вийти з гри" ще посеред святкування. А вранці уникнути похмілля після горілки вам можуть допомогти різноманітні соління та квашені овочі.

Закуска до коньяку
Дегустатори рекомендують не закусувати хороший коньяк. Але це стосується випадків, коли ви будете розпивати пару склянок старого дорогого напою весь вечір. Якщо кількість коньяку планує бути більшою, обирайте як закуску твердий сир, чорний шоколад, різноманітні фрукти або нежирне м'ясо (найкраще м'ясо птиці). Найоптимальнішим варіантом фахівці називають лимон з цукром обо без нього.

Закуска до віскі
Оскільки віскі так само доволі міцний напій, як і горілка з коньяком, для нього краще обирати такі ж варіанти закуски. Тож якщо ви не хочете провести ранок, згадуючи, що ж сталось минулого вечора, фахівці рекомендують обрати до напою м'ясо, рибу, морепродукти, сир або фрукти.

Закуска до вина
На відміну від попередніх алкогольних напоїв,вино не таке міцне. А тому, частіш за все, його обирають жінки. Проте й серед чоловіків можна знайти багато поціновувачів смаку та аромату хорошого вина. Якщо вино, яке ви п'єте якісне, від нього ніколи вранці не буде зле. А якщо ще й підібрати ідеальний продуктовий супровід, ранок подарує тільки приємні відчуття.
Фахівці радять обирати закуску залежно від виду вина:

до червоного вина – біле, нежирне м'ясо;
до білого вина – нежирна риба та морепродукти;
до всіх видів вин – фрукти й сир.

Також враховуйте той факт, що чим більш насичений ваш напій, тим простішою має бути закуска до нього.

Якої закуски краще уникати
Оскільки алкоголь чинить значне навантаження на печінку й підшлункову залозу, краще не завдавати їм додаткової шкоди ще і їжею. А тому, обираючи закуску, уникайте жирного м'яса та солодощів (окрім чорного шоколаду).
І пам'ятайте, споживаючи алкоголь, завжди треба пам'ятати свою норму й знати, коли варто зупинитись.
Джерело: 5692.com.ua