Українців запрошують доєднатися до “Радіодиктанту національної єдності 2023”

У цьому році Радіодиктант національної єдності відбудеться 27 жовтня, з нагоди Дня української писемності та мови.  Про це повідомили на порталі "Суспільне".
Що відомо 
Президент України видав указ про перенесення свята з 9 листопада на 27 жовтня. Саме тому й дата Радіодиктанту теж зазнала змін. 
Організатори Радіодиктанту національної єдності активно закликають кожного охочого долучитися до події. Адже це свято є унікальною можливістю об'єднати українців з будь-якого куточку світу. Крім того, до заходу долучаться ті українці, які були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон, ті, хто лишився в Україні, попри небезпеку, та ті, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце і написати разом із тисячами людей по всьому світу Радіодиктант національної єдності 2023, відчули себе частинкою нашої сильної й прекрасної країни, – зазначив Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення.

Радіодиктант національної єдності в Україні став традиційним флешмобом, який об'єднує українців та любителів української мови з усього світу вже багато років. Ця ініціатива була започаткована Українським Радіо в 2000 році з метою підтримки та розвитку української мови. З того часу Радіодиктант проводять щорічно і він збирає тисячі учасників різних вікових категорій і професій.
Автор тексту та диктор Радіодиктанту національної єдності будуть оголошені пізніше. 
Джерело: 5692.com.ua