В Україні створять єдину систему обліку дошкільнят і школярів

Уряд України зробив важливий крок у модернізації системи освіти країни, прийнявши постанову про перехід до спрощеного обліку шкільної документації для дітей дошкільного та шкільного віку, а також обліку учнів. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.
Які зміни відбудуться 
Раніше облік дітей проводився окремо в кожній територіальній громаді, що призводило до фрагментації даних та ускладнювало здійснення аналізу та планування в освітній галузі. Нова система обліку дозволить автоматично збирати та аналізувати статистичні дані щодо кількості дітей дошкільного і шкільного віку, вихованців, учнів, і навіть тих, хто не навчається. 
Впровадження електронної форми ведення шкільної документації має безпосереднє відношення до роботи педагогічного персоналу та адміністрації навчальних закладів. Це дозволить зменшити обсяг паперів, спростить процеси обліку учнів та вихованців, і зробить роботу в цій сфері більш зручною та ефективною.
Однак основним завданням цієї ініціативи є забезпечення більшої прозорості та доступності інформації про освітній процес. Електронний облік створить можливість для батьків та громадськості отримувати актуальну інформацію про навчальний процес, успішність та інші важливі аспекти освіти.
Джерело: 5692.com.ua