В Україні запрацює реєстр небезпечних об’єктів: що це та навіщо потрібен

Державна служба надзвичайних ситуацій України впроваджує електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки, який запрацює з 7 жовтня. Цей крок необхідний для роботи з об'єктами, що можуть становити загрозу, а також полегшення та удосконалення процедур реєстрації. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України.
Як працюватиме реєстр
За інформацією міністерства, новий сервіс дозволить реєструвати об'єкти підвищеної небезпеки без потреби особистого звернення до територіальних органів ДСНС. Тепер будь-яка організація чи особа матиме можливість подавати матеріали ідентифікації небезпечних об'єктів в електронній формі через особистий кабінет.
Цей інноваційний сервіс значно спростить і прискорить процес ведення реєстру об'єктів, що можуть становити загрозу для громадської безпеки. Крім того, це дозволить більш ефективно моніторити та контролювати їх, а також швидко реагувати на можливі небезпечні ситуації.
Раніше, служба вже впровадила систему електронного декларування відповідності матеріально-технічної бази, що покращило процес ведення обліку та контролю. Наразі також проводяться роботи над запуском електронного декларування в системі "Дії.Бізнес," щоб полегшити бізнесовому сектору виконання вимог щодо безпеки.
Зважаючи на серйозну небезпеку в деяких регіонах України через війну з росією, українцям важливо пам'ятати про мінну небезпеку. Громадянам радять уникати невідомих і неперевірених ґрунтових доріг, не торкатися підозрілих предметів та утримуватися від відвідування лісів, лісосмуг, полів, заплав річок та інших відкритих просторів.
У випадку виявлення підозрілого предмета, насамперед, слід негайно повідомити про це в Державну службу надзвичайних ситуацій або поліцію за номерами телефонів 101 і 102.
Джерело: 5692.com.ua