Великі тюремні терміни для воєнкомів: що показали перевірки ТЦК

Заступник глави Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник розповів, що на сьогодні в Україні проводять 102 перевірки доходів і способу життя військових комісарів.
Ситник зазначає, що перевірки проводять в оперативному режимі, оскільки затягування процесу може викликати негативну реакцію суспільства. 19 липня 2023 року голова НАЗК затвердив результати перевірок, згідно з якими загальна сума розкрадань, скоєних одеськими військкоматами, становила 188 мільйонів гривень.
Також він повідомив, що дії цих військових комісарів мають ознаки воєнних злочинів і підпадають під відповідну статтю КК України. Ситник зауважив, що 102 перевірки – це не остаточна цифра, їхня кількість збільшуватиметься.
Заступник глави агентства пояснив, що моніторинги, які проводять наразі, – це всього лише первинні перевірки, у результаті яких виносять обґрунтований висновок. Потім справами займаються органи досудового розслідування – вони виявляють усі подробиці та обставини розкритої корупційної схеми.
Ситник також зазначив, що за подібні правопорушення Кримінальним кодексом нашої країни передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.
Джерело: 5692.com.ua