Хліб довго не буде черствіти та покриватися пліснявою, якщо його зберігати так: прості рекомендації

Хліб є незамінним продуктом для багатьох українських сімей. Щоб він довше зберігав свої смакові та поживні якості, його слід зберігати правильно. Інакше він швидко стає черствим та покривається цвіллю, стаючи не придатним для споживання.
Чому на хлібі з'являється цвіль
Основними причинами швидкої появи плісняви на хлібі є:

непридатні для зберігання випічки температура та вологість повітря у приміщенні: температура вище 25 градусів та вологість вище 65%;
зберігання у поліетиленовому пакеті – за таких умов відсутня вентиляція, що створює сприятливі умови для розвитку цвілі;
потрапляння на хліб пліснявих грибів після випікання – зараження може відбутись у виробничих приміщеннях, де перебуває хліб, призначений для вторинного перероблення.

Як правильно зберігати хліб

Якщо ви хочете зберігати хліб протягом тривалого періоду, його можна покласти у холодильник. У ньому він буде зберігатиметься до тижня. Але слід враховувати, що хліб легко вбирає в себе запахи інших продуктів, що лежать у холодильнику.
Торбинка з натуральної тканини є чудовим варіантом для зберігання хліба. Найкраще підходять для цього бавовна та льон. Торбинку з хлібом слід добре зав'язувати та тримати у провітрюваному місці.
Хлібниця також є підходящим варіантом для зберігання, особливо дерев'яна чи бамбукова.
Хліб можна зберігати в емальованому та керамічному посуді. Найкраще в такому посуді зберігає свої якості житній хліб. Але посуд має бути сухим.

Як запобігти запліснявінню хліба
Хліб зазвичай пліснявіє вже на четвертий-п’ятий день. Запобігти цьому допоможуть кілька простих прийомів:

покласти у хлібницю яблуко;
зберігати окремо чорний і білий хліб;
регулярно обробляти хлібницю оцтом зсередини.
Джерело: 5692.com.ua