Видавав себе за військового: у Дніпрі затримали російського агента

СБУ затримала в Дніпрі агента фсб рф, який збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, задіяних у контрнаступі на східному фронті. Для маскування розвідувально-підривної діяльності зловмисник перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників. Про це повідомила прес-служба СБУ.
У зоні особливої уваги російського агента були маршрути руху залізничних ешелонів з новітньою військовою технікою, озброєнням та боєприпасами Сил оборони. Також він намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО.
Для збору розвідінформації фігурант регулярно об’їжджав територію міста, де фотографував українські об’єкти. Отримані дані російський агент передавав своєму «куратору» з фсб через месенджер у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів.
За кожне виконане завдання ворожий поплічник отримував від російської спецслужби грошову винагороду. Щоб приховати канали фінансування, агент фсб одержував кошти на банківську картку за допомогою криптовалютних операцій.
Зазначається, що агентурні розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій та диверсій, спрямованих на сповільнення українського контрнаступу в районах Вугледара та Новосілки.
Співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання ним ворожого завдання поблизу одного зі стратегічних об’єктів у Дніпрі. Наразі він знаходиться під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.
Джерело: 5692.com.ua