Відключення світла з жовтня: у Міненерго зробили важливу заяву

У Міністерстві енергетики розповіли, як в Україні будуть відключати світло з жовтня місяця. 
За словами Міненерго, відключення наберуть чинності тільки в разі ворожих обстрілів і пошкодження енергосистеми, тому ніякої мови про відключення з першого жовтня не йде.
Інформацію, яка поширюється на просторах інтернету про те, що за графіками світло почнуть відключати зовсім скоро, у Міністерстві енергетики спростували.
Наразі енергетики продовжують підготовку до опалювального сезону, а електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо, щоб забезпечити потреби споживачів.
Однак незважаючи на це, у разі атак – можливе застосування графіків, їх склали для того, щоб електроенергія розподілялася справедливо.
При цьому, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко стверджує, що блекауту і катастрофічних відключень світла не буде навіть у разі обстрілів РФ.
За словами Харченка, вимкнення, якщо й будуть, то менш жорсткими, ніж минулого сезону, адже на даному етапі розроблено сценарії реагування та мобільні ремонтні групи, які знають, як реагувати, а отже – ситуація буде простішою, ніж торік.
Джерело: 5692.com.ua