Викрадачі електроенергії: побутова техніка, використання якої збільшує платіжки в рази

Обіцяне екологами потепління настає – це вже очевидно. Спекотна пора року без використання кондиціонера стає нестерпною. Кондиціонер – енерговитратний вид побутової техніки, у спекотні місяці платіжки за електрику можуть значно збільшуватися.
Але багато електроенергії споживає не тільки кондиціонер, а й інші необхідні види побутової техніки.
Прилади, які "поїдають" багато електроенергії
Пральна машина і холодильник – безперечні лідери в рейтингу найбільш енерговитратних видів домашньої техніки. Звичайно, витрата електрики залежить від потужності, але в будь-якому разі, ці два прилади залишаються найбільшими споживачами енергії у вашому домі.
На запитання "що більше витрачає електрики – телевізор чи ноутбук?" можна однозначно відповісти – ноутбук. За умови п'ятигодинної роботи ноутбук за цей час витратить приблизно 20 до 81 кВт, а телевізор – лише 6,5 до 30 кВт.
Що вигідніше використовувати – кондиціонер чи вентилятор
Якщо використання кондиціонера може збільшити суми в платіжних квитанціях у рази, то вентилятор – це досить економний прилад. Потужність середнього кондиціонера – 550 Вт, а вентилятора – лише 50 Вт, тобто в 11 разів менше. Нескладно здогадатися, наскільки дешевше використовувати саме вентилятор.
Як заощадити
Є різні варіанти економії електроенергії. Наприклад, холодильник краще розташовувати ближче до вікна і провітрювати приміщення регулярно. Біля плити холодильнику точно не місце.
Прати краще вночі – нижчий тариф, менше витрат. Освітлювальні прилади потрібно вчитися використовувати тільки в міру необхідності – наприклад, не забувати вимикати їх при виході з приміщення.
Джерело: 5692.com.ua