Віват, «Десятий квартал»!

У Кам’янському, де творчо працюють два сценічних майданчика міського академічного театру, не є дивним наявність роботи ще одного: камерного і експериментального – театру-студії «Десятий квартал».

Започаткований групою творчих працівників театру ім. Лесі Українки, цей театр-студія впродовж багатьох років працює з молоддю і для молоді. У певному сенсі, театр-студія виховує глядача для головного театру міста, водночас, лишається живильним джерелом акторської молоді для головної сцени міста.

Тож, не дивно, що творчий симбіоз молодості і досвіду приносить чудові результати: вже  вкотре актори театру-студії «Десятий квартал» НВО «Ліцей НІТ» щораз помітніше заявляють про себе. А цього року вони вибороли перемогу в міському фестивалі дитячої творчості «Віват, талант! – 2020». Юні актори театру-студії (керівник О.О. Курилець) вже не вперше беруть участь в цьому фестивалі і показують високі результати. На радість юних митців, не став винятком і цьогорічний фестиваль.

Цього разу свою майстерність продемонстрував театральний колектив «Експромт» 3-А класу (класний керівник Н. А. Василинюк). На суд журі маленькі актори представили казку прочитану на новий лад «Білосніжка і сім гномів» у постановці режисера А. І. Іванової. Також був показаний уривок з моновистави за поемою Ліни Костенко «Маруся Чурай», виконаний учасницею колективу «Імпровізація» Мар’яною Приступою (режисер В. Г. Вадакарія).

У підсумку ці дві вистави здобули успіх у глядача, а талановиті виконавці отримали дипломи 1-го ступеня.