Як довго Польща допомагатиме українським біженцям: дедалі більше поляків вважають, що виплати потрібно припинити

На ресурсі ukrayina.pl з'явилася інформація про те, скільки поляків підтримують продовження допомоги біженцям з України, і скільки вважають, що виплати потрібно припинити.
Потрібно нагадати, що наразі схвалено продовження допомоги до 1 січня 2024 року. А ось що буде після настання цієї дати, поки що з упевненістю сказати не можна.
Згідно з результатами опитування, 49% польських громадян за те, щоб допомога українцям продовжилася і надалі. А от 42% вважають, що потрібно припинити допомагати біженцям з України.
Цікаво, що з 49% людей, які висловилися за продовження допомоги, лише 23% відповіли на це запитання так, а решта відповіли "скоріше продовжувати підтримувати".
Із 42% польських громадян, які підтримують припинення допомоги, категорично за це висловилися 22% опитаних, решта дали відповідь "я б припинив підтримку". Незважаючи на неоднозначність результату, експерти вважають його обнадійливим.

"Опитування демонструє, що поляки добре знають про ситуацію в Україні та про необхідність підтримки цієї країни, а також людей, які переїхали до Польщі через війну", – написав один із керівників "Gazety Wyborczej" Роман Імельскі.

Також він зазначив, що польські компанії стали різко втрачати працівників, оскільки українці переїжджають з Польщі до Німеччини.
Джерело: 5692.com.ua