Як легко відмити жирний посуд під холодною водою: 5 надійних порад з підручними засобами

Мити посуд у гарячій воді ефективніше та швидше, адже так легше розчиняється жир та знищуються бактерії. Але якщо такі умови недоступні, задача ускладняється. Щоб відмити посуд під холодною водою, доводиться витрачати більше миючого засобу, при цьому його рештки залишатимуться на поверхні приладдя, негативно впливаючи на здоров'я.
Тому, якщо немає гарячої води, краще використовувати натуральні засоби, що добре справляються з жиром.
Сода
Це безпечний та дієвий засіб, яким користувались наші бабусі. Сода працює і чудово видаляє жирні забруднення за рахунок лужної реакції. Потрібно лише змочити посуд у воді, притрусити содою і потерти губкою.
Гірчиця
Порошок гірчиці – дуже дієвий засіб проти жиру. Його можна використовувати так само, як і соду. Але краще приготувати пасту з гірчиці для миття, змішавши її з водою. Так користуватись засобом буде зручніше.
Борошно
Багато хто здивується, але борошно також відмінно підходить для чищення жирного посуду. Якщо є житнє борошно, краще використовувати його, але підійде і звичайне пшеничне. Слід присипати борошном посуд, не намочуючи, і потерти губкою. Борошно вбере в себе весь жир. Потім потрібно просто промити посуд під водою.
Господарське мило
Звичайне господарське мило без домішок також стане в пригоді у такій ситуації. Воно допоможе обезжирити посуд і знищити бактерії. Миючи посуд милом, ним можна просто намилювати губку або приготувати з нього розчин, подрібнивши на терці і змішавши з водою.
Зола
Цей спосіб також досить незвичний і більше підходить для сільського будинку, але він справді працює і виручає в ситуаціях, коли немає гарячої води або миючого засобу. Зола, як і сода, працює за рахунок лужної реакції. Потрібно насипати на жирний посуд трохи золи, потерти, а потім змити під водою.
Джерело: 5692.com.ua