Ощадбанк скасував фізичну ідентифікація ВПО та пенсіонерів: у чому причина

Після скасування карантинних обмежень, в Ощадбанку повідомили про відновлення процесу фізичної ідентифікації українців, які отримують соціальну допомогу. Проте, як повідомили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій, наразі цей варіант застосовуватися не буде.
У чому причина скасування фізичної ідентифікації
Нещодавно в Ощадбанку заявилт, що всі громадяни, які отримують виплати від держави, мають проти процес фізичної ідентифікації у відділеннях. У тому числі мова йде про пенсіонерів і внутрішньо переміщених осіб. Проте після обговорення на Координаційному штабі з питань соціального захисту, було вирішено змінити положення про обов'язкову ідентифікацію.
У результаті, для отримувачів пенсій термін для ідентифікації був продовжений до січня 2024 року, а для отримувачів соціальної допомоги ідентифікація взагалі не буде застосовуватися. Таке рішення було обумовлено і без того обмеженим строком виплат допомоги, який наразі становить 6 місяців.

Зараз на рівні Кабінету Міністрів України розглядається рішення стосовно скасування необхідності проходження фізичної ідентифікації для ВПО. Якщо рішення, щодо необхідності проходження ідентифікації буде скасовано, то банк проінформує клієнтів ВПО відправленням смс-повідомлення, – зазначають представники Ощадбанку.
Джерело: 5692.com.ua