Як спекти торт чи пиріг, якщо немає форми для запікання: лайфхаки від досвідчених господинь

Трапляються ситуації, коли всі продукти для приготування пирога чи торта готові, але раптом з'ясовується, що немає спеціальної форми для випікання.
Не варто засмучуватись, адже замість неї можна використати інші ємності або навіть зробити їх нашвидкуруч самостійно.
Деко
Якщо ви збираєтесь пекти торт з кількох коржів, без форми легко обійтись. Зазвичай у стандартних духовках є класичні листи для випікання розміром 45х33 см, із бортиками близько 3 см. Тісто можна вилити прямо на деко, змащене олією. Потім корж потрібно розрізати на частини і змастити кремом.
Сковорода
Чудовою альтернативою може стати звичайна сковорідка – але тільки металева. Також важливо, щоб на сковорідці не було пластикових ручок, які в духовці розплавляться. Ручки можуть бути або знімні, або зроблені з металу.
Каструля
Це також цілком прийнятна та досить зручна альтернатива ємності для запікання. Але треба враховувати, що матеріал, з якого виконана каструля, має бути придатним для використання в духовці. Крім того, на каструлі також не має бути пластикових елементів.
Бляшані банки
Якщо знайдеться декілька банок з-під консервів, вони можуть бути використані як формочки для випічки. Звичайно, великий пиріг спекти в них не вдасться, але в таких банках можна спекти, наприклад, кекси.
Фольга
Форму для випічки вдасться змайструвати самостійно, якщо є фольга. У формочці з фольги можна готувати будь-яку випічку, а також запікати інші страви. Щоб зробити форму з фольги, слід знайти підходящу за розміром і формою ємність (наприклад, каструлю, миску) і викласти її стінки та дно фольгою, обов'язково в кілька шарів.
Джерело: 5692.com.ua