Як запам’ятати сни: кілька практичних порад

У середньому людина у своєму житті спить від 15 до 30 років і практично щоночі бачить сни, проте часом їх дуже складно запам'ятати.
Іноді людині дуже хочеться розшифрувати свої сни, проте це важко дається. Для того, щоб зуміти це зробити, необхідно всього навсього дотримуватися кількох порад.
Як запам'ятовувати сни
Підготовка до сну
Перед сном варто налаштуватися на запам'ятовування сну і проговорити це вголос. Також варто відключити будильник і прокинутися природним шляхом, адже саме раптове переривання сну найчастіше заважає його запам'ятовуванню.
Під час сну
Не варто використовувати метод, коли заради запам'ятовування сну людина прокидається вночі спеціально. Однак, якщо ви все ж таки прокинулися серед ночі – постарайтеся проговорити свій сон голосом, тоді він краще залишиться в пам'яті, або записати.
Пробудження
Коли ви прокидаєтеся, намагайтеся не одразу розплющувати очі, щоб не розвіяти сон і залишатися в стані дрімоти довше. Також варто намагатися не робити фізичних рухів, вони моментально забирають сон. Після того, як ви остаточно прокинетеся – згадуйте сон і свої відчуття від нього поетапно.
Джерело: 5692.com.ua