Залишилося менше місяця: інсайди про iPhone 15

Уже цієї осені флагманська лінійка смартфонів Apple поповниться новими моделями. Реліз, на який чекають у всьому світі, відбудеться у вересні 2023 року, і в міру наближення цього дня інсайдів і відомостей про новинки стає дедалі більше. Постійно з'являються і доповнюються новини про характеристики, дизайн, моделі та імена нових iPhone 15.
Характеристики
Відомо, що спадкоємці iPhone 14 матимуть різні процесори та параметри екрана. Так, основою iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max стане чипсет A17 Bionic, а iPhone 15 і iPhone 15 Plus отримають чипсет А16, який такий самий був встановлений в їхніх попередниках iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.
Також є дані про те, що при розробці нової серії виробник відмовився від порту Lightning, смартфони будуть оснащені універсальним роз'ємом USB Type-C. Він буде встановлений на всіх моделях iPhone 15. Адаптація смартфонів Apple під USB Type-C була однією з вимог Євросоюзу.
Дизайн
Також відомо, що в дизайні смартфонів Apple революції не відбудеться. Розміри пристроїв залишаться колишніми, на всіх чотирьох моделях буде встановлений овальний отвір Dynamic Island, який є відмінною фішкою Pro-версій iPhone 14.
Є дані, що Pro версії будуть виконані в титановому корпусі, переднє скло стане більш зігнутим, а задні панелі всіх версій будуть оснащені матовим склом.
Моделі
Жодних принципових змін концепції в назвах також не відбудеться. Нові версії, як і їхні попередники, просто отримають порядковий номер. iPhone 15 Plus і iPhone 15 стануть базовими моделями, їх доповнять більш просунуті версії – iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.
Потрібно зазначити, що iPhone 15 Pro Max – єдиний, про чию назву точаться суперечки. Є припущення, що він може отримати назву iPhone 15 Ultra.
Джерело: 5692.com.ua