З 19 серпня в Україні запроваджують нові правила обміну валюти

НБУ були внесені зміни в процедурі здійснення банками та небанківськими фінансовими установами операцій з іноземною валютою. На сайті головної фінансової установи країни зазначили, що ці нововведення набудуть чинності з 19 серпня.
Основні зміни
Всі каси банків, пунктів обміну валют та поштових відділень тепер обов’язково повинні розміщувати інформацію про відповідну юридичну особу, яка проводить операції з купівлі-продажу іноземної валюти. До таких даних входить адреса, номер телефону, адреса електронної пошти, посилання на веб-сайт, а також контакти Національного банку для звернень громадян.
Нацбанк зауважує, що ці нововведення мають на меті підвищити прозорість діяльності фінансових установ. Дані зміни забезпечать клієнтів потрібними контактами, якщо їм треба буде повідомити про якійсь розбіжності або суперечки, що потенційно можуть мати місце під час валютно-обмінної діяльності.
Важливим нововведенням є те, що нерезиденти тепер матимуть право вносити кошти на гривневі рахунки згідно з цивільно-правовими договорами, що відображає недавні зміни в законодавстві України.
НБУ наголосив на тому, що на прилавках фінустанов повинні бути розміщені різні важливі документи: копія наказу про встановлення курсів обміну валют, перелік пропонованих послуг з обміну валют, виписки з тарифів, повідомлення касира, копія відповідної ліцензії, а з 19 серпня до цього переліку ще й додадуться відомості про юридичну особу та контактна інформація НБУ.
Джерело: 5692.com.ua