Застосовуйте цей простий спосіб лише 1 раз на тиждень, і вікна більше не будуть запотівати

У холодний період року багато хто стикається з такою проблемою, як запотівання вікон. Через це не тільки псується зовнішній вигляд вікна, погіршується освітленість, а й створюються сприятливі умови для появи цвілі та грибка, що вже становить ризики для здоров'я. Тому з цим потрібно боротися, тим паче що існує простий і дешевий спосіб вирішення проблеми.
Як позбавитися від запотівання вікон
Запотівання вікон – це утворення конденсату, який з'являється в результаті різниці температури в кімнаті та зовні. Коли тепле повітря, що є в приміщенні, зустрічається з холодним склом, воно охолоджується, тому утворюються крапельки води на поверхні вікна. Крім того, причиною появи конденсату може бути підвищена вологість в приміщенні.
Позбутися конденсату і запобігти його появі можливо завдяки простому засобу, який є кожного на кухні. Йдеться про харчову соду. Річ в тім, що ця речовина, на додачу до очищувальних та дезінфікуючих властивостей, здатна добре поглинати вологу.
Якщо протерти скло содовим розчином, на ньому утвориться тонкий шар, який перешкоджатиме осіданню конденсату. Завдяки цьому можна зберегти сухість, чистоту та прозорість вікон.
Щоб приготувати розчин потрібної концентрації, необхідно змішати компоненти у такій кількості:

сода харчова – 2 стол. ложки;
вода – 1 літр.

Отримавши розчин, потрібно змочити в ньому ганчірку або губку і протерти скло. Далі слід залишити скло висохнути, а потім протерти сухою ганчіркою.
Таку просту процедуру варто проводити раз на тиждень, щоб запобігти запотіванню скла і насолоджуватись чистим та світлим виглядом із вікна.
Джерело: 5692.com.ua