Заходи захисту безпрецедентні: в Укренерго пояснили, як працюватимуть два види захисту від обстрілів

У рамках підготовки до зими енергосистема України вже забезпечена двома рівнями захисту – про це розповіли в Укренерго. Активний і пасивний захист дадуть змогу вберегти енергетичні об'єкти від ворожих обстрілів.
Про те, які заходи вжито, на Forbes "Енергія бізнесу" розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.
Кудрицький пояснив, що "Укренерго" розробляло і впроваджувало захисні заходи в координації з Генеральним штабом України та низкою відповідальних чиновників.

"Певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, а й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загрози. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це, як активний захист – ППО, так це і пасивний захист – інженерні укріплення", – пояснив очільник Укренерго.

Також Кудрицький розповів, що торік ворожі удари були, в основному, сконцентровані на енергетичних об'єктах великих міст.
Обстріли завдавали величезної шкоди, насамперед, цивільному населенню. Тому вжиті цього року заходи розроблені з урахуванням різних сценаріїв і спрямовані на те, щоб захистити енергосистему за будь-якого розвитку подій.
Джерело: 5692.com.ua