Чим прибрати неприємний запах із холодильника: способи, про які ви могли не знати

Дуже розповсюдженою проблемою є неприємний запах з холодильнику, який "оселяється" в ньому і кожний раз нагадує про себе при відкриванні дверцят. Цей запах може бути дуже стійким, і позбутися нього не так просто. Але існують декілька простих способів, які допоможуть ефективно вирішити проблему.
Причини появи неприємного запаху
Частіше за все джерелом поганого запаху в холодильнику є продукти або їхні залишки. Особливо після того, як полички були переповнені різноманітними стравами у відкритій тарі під час свят, запах може залишатись ще довгий період. І звичайне протирання поверхонь не дозволяє позбутись від цього смороду.
Також неприємний запах з'являється через відключення електроенергії, під час якого утворюється застій вологи, а продукти псуються.
Як позбутися неприємного запаху
Щоб усунути неприємний запах з холодильника, можна використовувати підручні засоби, які мають властивості сорбентів:

сода – можна поставити в холодильник цілу відкриту пачку соди або насипати її в тарілку і розмістити на поличці, щоб продукт поглинув у себе сторонні запахи;
кавові зерна або кавова гуща – насипати каву у миску або чашку і залишити у холодильнику без кришки.

Щоб ці способи подіяли і запахи зникли, потрібно, щоб сорбент побув у холодильнику 2-3 дні.
Як почистити холодильник від запахів
Якщо наведені способи не допомагають, ймовірно, що джерело поганого запаху знаходиться десь глибше. Тому варто ретельно почистити холодильник, особливо звертаючи увагу на наступні деталі.
Піддон для води
У піддоні для збору води можуть розвиватись бактерії і грибок, якщо довго його не чистити. Щоб його помити, потрібно вимкнути холодильник, витягнути і очистити теплою водою з мийним розчином.
Зайва волога
Нормальним явищем є присутність невеликої кількості води в холодильнику. Але якщо є надлишок вологи, це може бути ознакою зіпсованого ущільнювача. В умовах зайвої вологи створюються середовище для розмноження цвілі, яка виділяє неприємний запах.
Забруднені фільтри
У сучасних холодильниках зазвичай є повітряний фільтр, який очищає циркуляційне повітря, і фільтр для води у дверному диспенсері або льодогенераторі. Раз на 6 місяців їх слід міняти, адже на них можу накопичуватись бруд та цвіль.
Підлога під холодильником
Не варто забувати підметати та протирати підлогу під холодильником, адже там накопичується багато бруду та залишків їжі, які виділяють поганий запах. Для цього слід від’єднати прилад від мережі та витягнути його, наскільки це можливо.
Джерело: 5692.com.ua