Ідеалізація та невпевненість у стосунках: 10 ознак, які точно вказують залежність від партнера

Кожна історія кохання по-своєму унікальна. Однак іноді люди плутають любов із доволі хворобливою залежністю від свого партнера. А це, здебільшого, приносить людині лише страждання й закінчується розривом романтичних стосунків. Про основні ознаки залежності читайте далі.
Розлука – суцільне страждання
Якщо вам важко переносити навіть короткотривалі розставання зі своїм партнером, скоріш за все, це перший дзвіночок. У таких людей все валиться з рук, вони не можуть ні повноцінно працювати, ні відпочивати в цей період. І надзвичайно сильно чекають повернення свого коханого чи своєї коханої.
Ідеалізація
Усі люди мають свої недоліки і переваги. Ніхто з нас не може бути ідеальним. Однак інколи нам починає здаватись, що нікого кращого ніж наш партнер немає. Усі його переваги перебільшуються, а недоліки, навпаки, применшуються. У таких випадках людину, здебільшого, чекає доволі болюче розчарування.
Намагання догодити
Часто люди в стосунках починають відсувати свої потреби й бажання на другий план, аби догодити партнеру. Вони відмовляються від своїх інтересів, звичок, друзів і навіть звичного життя. Однак, варто пам'ятати, що ваш партнер навряд колись оцінить такі дії.
Спосіб "вилікуватись"
Інколи буває так, що ми починаємо стосунки лише для того, аби "вилікуватись" від попередніх невдалих. Тобто усе кохання потрібне лише для того, аби заповнити пустоту, яка є у серці людини. Тому такі дії можуть розцінюватись навіть не як залежність від конкретного партнера, а як від стосунків загалом, адже людині нестерпно перебувати самій і вона хапається за першого зустрічного або першу зустрічну.
Невпевненість у почуттях
Якщо ви ніколи не можете з точністю сказати, що відчуває ваш партнер по відношенню до вас, це теж одна із ознак залежності. У такому випадку ви постійно будете змушувати свою другу половинку доводити вам свою любов. Також у таких випадках людина може проявляти надзвичайну ревність та вважати, що кохання постійно знаходиться під загрозою.
Усе треба робити разом
Інколи люди в стосунках починають розчинятись одне а одному. Вони все хочуть робити разом, мати спільні інтереси, спільні хоббі і навіть спільних друзів. Однак втрачати себе – не найкращий варіант для здорового кохання.
Погане ставлення
Інколи люди не йдуть від партнерів навіть коли ті відверто жахливо ставиться до них. У таких ситуаціях кожна образлива дія знаходить виправдання, ба навіть більше, часто жертва аб'юзу починає звинувачувати себе у тому, що відбувається.
Маніпуляції
Якщо партер може з легкістю змусити вас робити те, що ви не хочете, це тривожний дзвіночок. У таких випадках стосунки побудовані лише на бажаннях і потребах вашої другої половинки. А ви просто граєте за його правилами.
Нерозділене кохання
Звісно, вам може сподобатись людина, яка не відповідає вам взаємністю, але це не має стати причиною ваших страждань і депресії. Адже в такому випадку це вже залежність, а не любов. Часто навіть буває, коли люди нероздільно кохають того, кого навіть не знають у реальності. Над такою ситуацію варто серйозно задуматись та спробувати побороти її.
Нестабільна самооцінка
Якщо ваша самооцінка залежить від того, наскільки ваш партнер добре з вами спілкується, це одна з ознак серйозних проблем. Приділяє увагу – ви відчуваєте себе впевнено, зникає на деякий час по справах – думаєте, що партнер перестав вас кохати.
Джерело: 5692.com.ua