Митрополит Епіфаній розповів, чи буде ПЦУ благословляти одностатеві шлюби

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив позицію Православної церкви України стосовно одностатевих шлюбів. Він зазначив, що ПЦУ не має наміру благословляти одностатеві пари й відмовилася від цієї ініціативи вже під час останнього помісного собору ПЦУ. Про це він заявив в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

Ставлення ПЦУ до одностатевих шлюбів

Відповідаючи на запитання про заяви Папи Римського Франциска, який висловив підтримку благословення одностатевих пар священиками у певних обставинах, митрополит Епіфаній зазначив, що це питання є досить риторичним. Він висловив переконання, що позиція Папи може бути трактована по-різному, і що власне це не є благословенням.

У контексті обговорення він наголосив на тому, що Греко-католицька церква відкинула можливість благословення одностатевих пар, підтверджуючи, що це суперечить християнському вченню. Епіфаній підкреслив, що Православна церква України також не підтримує такі шлюби та не буде виконувати благословення одностатевих пар.

Зокрема, за його словами, ПЦУ не має наміру змінювати свою позицію стосовно одностатевих шлюбів і залишається вірною християнському вченню щодо цього питання.

Джерело: 5692.com.ua