Що потрібно врахувати водіям після отримання штрафу за порушення ПДР, щоб не довелось платити вдвічі більше

Деякі водії після оформлення адмінпротоколу про порушення правил дорожнього руху відмовляються забирати копію постанови про накладення штрафу. Завдяки цьому вони сподіваються уникнути або відтягнути покарання, але насправді таким чином тільки шкодять собі. Про це розповіли фахівці "Дорожнього адвоката".
Вони пояснили, що через подібну поведінку штраф може подвоїтися. Це пов'язано з тим, що закон дає водієві термін 10 днів на оскарження штрафу і 15 днів на його сплату.
Якщо водій відмовляється забирати копію постанови, правоохоронцям доводиться направляти її поштою, на що йде додатковий час. А іноді документ навіть не надсилають порушнику, пояснюючи це тим, що він відмовився від нього.
Не маючи на руках постанови, водій-порушник не зможе сплатити штраф, адже реквізити для сплати вказані в документі. Також не буде можливості для оскарження штрафу, оскільки не буде підстав звернення до суду.
При невчасній сплаті штрафу виконавча служба стягає його у подвійному розмірі та з урахуванням витратами на виконавче провадження. Крім того, порушника можуть позбавити права виїзду за кордон.
Тому юристи рекомендують ніколи не відмовлятися від отримання постанови при порушенні ПДР.
Джерело: 5692.com.ua