Українським біженцям доведеться платити більше: нюанси “умовно-безкоштовного” роумінгу

У Європі не поспішають реалізовувати "домашній роумінг" для українців у ЄС. Його обіцяють запровадити згодом, але коли саме – невідомо.
Як повідомляє Дзеркало тижня, з лютого 2022 року українців у роумінгу стало 5 мільйонів. До літа цифра впала до 4,2 мільйона.
За цей час кількість транскордонних дзвінків зросла в рази. Збільшилося і використання мобільних даних – майже в 22 рази.
Законодавчо безкоштовного роумінгу для українців немає. Зараз цю опцію забезпечують особисті домовленості операторів із західними партнерами.

Vodafone

Абонентів попередили, що плата за роумінг почалася з 12 лютого 2023 року – 50 гривень на місяць. За ці гроші клієнт отримує 10 ГБ інтернету, 100 хвилин усередині мережі, 30 хвилин на інші напрямки.

Київстар

Оператор у 2023 році залишає умови "Роумінг як вдома" без змін. Але буде повертатися до комерційних принципів співпраці. Наразі умови працюють у 27 країнах, щоправда, не у всіх тарифах. Цілком можливо, що цього року будуть зміни в ціновій політиці для українців за кордоном.

Lifecell

Оператор заявив, що з 1 січня 2023 року збільшує обсяг послуг за межами України. У 32 країнах ще півроку діятиме акція "Гігабайти без кордонів". До 28 лютого продовжили "Хвилини для України".
Акція працює для абонентів lifecell у восьми країнах:
Польщі, Молдові, Румунії, Словаччині, Бельгії, Люксембурзі, Франції, Іспанії.
Джерело: 5692.com.ua