Завтра одне з найважливіших християнських свят: кого шанують віряни 28 серпня

Завтра, 28 серпня, християни відзначатимуть останнє двунадесяте свято – Успіння Пресвятої Богородиці. Вважається, що саме цього дня Діва Марія, Матір Божа, завершила свій земний шлях.
У християнстві це вважається не смертю, а засинанням перед переходом у Царство небесне.
Християни вважають Успіння Пресвятої Богородиці одним із найзначніших свят, адже воно має глибокий символічний і духовний сенс.
Марія була обрана богом для того, щоб стати матір'ю Христа, вона стала посередницею між Господом і людством. Діва Марія була першою ученицею Бога і стала втіленням вірності, смирення та віри.
Для вірян Успіння Пресвятої Богородиці має не тільки сакральний, а й практичний сенс. Цей день нагадує християнам про їхнє головне призначення – прагнути до Господа і жити для нього. Діва Марія для вірян – зразок для наслідування і символ християнського послуху.
Як вшановують Успіння
Це роблять у різний спосіб – ідуть до церкви на богослужіння, до храму несуть квіти та фрукти. Такі приношення є вдячністю Богові за його благословення і гарний урожай. Деякі християни за два тижні до настання дня Успіння Богородиці починають дотримуватися посту.
Прикмети
Народні прикмети кажуть, що в це свято заборонено ходити по росі босими ногами – вважається, що це сльози Божої Матері. Також цього дня заборонено лаятися і сваритися, а також носити брудне взуття.
Джерело: 5692.com.ua